Házirend

Feltételek / Házirend – CasaBeata vendégház

Célunk, hogy biztosítsuk az Ön kellemes pihenését és elkerüljük az esetleges félreértéseket, ezért szeretnénk, ha megismerkedne házirendünkkel!

Vendégház címe:

8318 Lesencetomaj

Üzemeltetési adatok:

Adószám:5597659-1-34
NTAK reg.szám: MA20011869
Adószámos magánszemély, magánszálláshely szolgáltató

Tulajdonos címe:

8300 Tapolca, Toldi u. 22.

Kapcsolat a tulajdonossal:

Hampuk Beáta
+36-30-2688-207
hampukbeata@gmail.com

Honlap: https://casabeata.hu

Adatkezelés, számlázás:

Az érvényes foglaláskor meg kell adni a vendég kapcsolattartójának telefonszámát, amit bármilyen probléma, felmerülő fontos kérdések esetére kapcsolattartásból a vendég/vendégek távozásáig megtartunk.

A szállásadóknak adatszolgáltatási kötelezettségük van az MTÜ (https://mtu.gov.hu/) felé. Érkezéskor a vendég köteles a szállásadónak átadni adatfelvétel céljából (BM okmányolvasóval) a személyes dokumentumait (útlevél vagy személyi igazolvány, lakcímkártya). A kötelező adatszolgáltatásról itt olvashat részletesebben : https://vizainfo.hu/szallashelyek.

Amennyiben nem szeretné az okmányait átadni a szálláshely tulajdonosának, előzetes vendégadat-rögzítésre is jogosult a vendég saját maga által. Az ehhez szükséges eljárást itt töltheti le/olvashatja: https://casabeata.hu/wp/hazirend

Mivel a NAV követelmény előírja a szolgáltatónak a számlázási kötelezettséget, és a számla kötelező eleme a számlázott fél neve és címe, valamint ha cég, akkor annak adószáma is, továbbá mivel e-számlát állít ki a tulajdonos, ezen kötelezettség teljesítéséhez szükségünk van az Ön lakcímkártyájára és e-mailcímére abban az esetben is, ha a vendég regisztrálja a vendégeket a Vendégem programban előzetesen.

Amennyiben nem óhajtja átadni a tulajdonosnak a lakcímkártyáját, e-mailben is elküldheti a számlázási címet a hampukbeata@gmail.com e-mailcímre.

A tulajdonos kijelenti, hogy a vendég/vendégek adatait nem használja fel más célból, csakis és kizárólag a fenti kötelezettségekhez, valamint a tulajdonos nem tárolja az adatokat nyomtatott formában. A számítógépen tárolt adatok addig tárolódnak, amíg a reklamáció lehetősége el nem évül.

Fizetés érkezéskor

Érkezéskor a vendég köteles a fennmaradó szállásdíj összegét kifizetni, ha még nem lett kiegyenlítve.

Vendégeink a szobákat csak a teljes szolgáltatási ár kifizetése után foglalhatják el!

Érkezési/távozási idő

A szállásadó 24 órás telefonos elérhetőséget biztosít a +36302688207-es telefonszámon.

Érkezéskor a szállásadó személyesen fogadja a vendégeket, illetve adja át a kulcsot és a házirend egy példányát, melyet a vendég aláírásával fogad el. Vendégházunk családi vállalkozás, munkaidőnk változatos, leginkább vendégeink érkezési idejéhez igazítjuk, ezért fontos az egymással való időegyeztetés. A szállást az érkezés napján 15.00 és 21.00 között lehet elfoglalni.

Ha később érkezne, késéséről kérjük, telefonon tájékoztasson minket! Ha ezt elmulasztja, megeshet, hogy nem tudjuk fogadni.

A távozás napján 11.00-ig kell elhagyni a szálláshelyet, ellenkező esetben felárat számolunk fel.

Kérjük szíveskedjen maximum előző napon megbeszélni velünk, hogy hány óra felé szeretné elhagyni a vendégházat, hogy időben meg tudjunk jelenni kulcsátvételhez.

Látogatók

(Nem szállóvendégek) a szálláshelyen kizárólag napközben fogadhatók 23:00-ig a szállásadó engedélyével.

Dohányzás

Tilos a vendégházban, csak az udvaron megengedett. Elektromos cigarettára és IQOS-ra is vonatkozik!

A csikkeket kérjük, az erre a célra fenntartott hamutartókba szíveskedjenek eldobni!

Bármilyen állat

csak a tulajdonos engedélyével tartózkodhat a szálláshely területén.

A házi kedvencek szükségleteinek elvégzését kötelesek ellenőrizni, és a „mellékterméket” összeszedni, külön zacskóban tárolni a kertben, amit a távozáskor a tulajdonos fog a hulladékkal a kukába tenni.

Nyílt láng

Tüzet rakni csak a kijelölt helyen lehet (szalonnasütő) a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! Ügyeljünk, hogy a tűz ne legyen túl nagy, ami veszélyes a környezetben lévő dús biomassza miatt! A vendégeink részére a letört és lemetszett ágakból biztosítunk tűzifát. Házon belül gyertyagyújtás megengedett. Fontos: nyílt lángot (gyertya, kerti sütögetés, és bármilyen más nyílt láng) szigorúan tilos egyedül hagyni az ingatlan bármely területén, személyes ottlét a láng mellett kötelező!

Kert

Mivel a vendégház 2000 m2-es kertje mellett még 4900 m2 másik kertet is gondoznia kell a tulajdonosnak, a terület nagyobb része természetes mezőre hasonlít inkább. A kertben található gyümölcsökből a vendégek szabadon szedhetnek, amennyiben termő időben vendégeskednek. Kérjük ügyeljenek a növények épségére.

Fűtés

A rezsicsökkentés csökkentése miatt (2022 augusztus), és annak érdekében, hogy ne kelljen további szállásdíjat emelni, a fűtésszezonban (október 15 – április 15) a garantált maximális hőmérséklet a vendégházban 20 fok.

Tisztaság

Az Ön/Önök higiéniai biztonsága és komfortérzésük növelése érdekében próbálunk a minimum felett teljesíteni. Kérjük ne felejtse, hogy esetlegesen az Ön/Önök távozása után pár órával már érkezhetnek vendégek. Hogy nekik is ugyanazt a színvonalat tudjuk garantálni, kérjük ügyeljenek a tisztaságra. Nem kritérium, de megköszönjük, ha a cipőt levenné a bejáratnál, és hozott, saját papucsot használna a házban. Ez a vendég komfortját is biztosítja.

Hosszabb tartózkodás esetén a szállásadó ágyneműt, törölközőt cserél a vendégeknek.

Az egy hétnél hosszabb tartózkodású vendégeinknek heti egy takarítást előre megbeszélt időpontban biztosítunk. Igény esetén vendégeink felár ellenében extra takarítást is kérhetnek. Felár: 2000.- Ft /alkalom.

Ellátás

Nem szerepel szolgáltatásaink között az étkeztetés, ellenben a jól felszerelt konyhában tudja biztosítani az étkezést. Élelmiszerboltok és éttermek címét kérje a tulajdonostól, aki szívesen ad tájékoztatást!

Két tekercs wc papírt, babaszappant, egy pár napra való cukrot, sót, teát, kávét és kávéfiltert biztosítunk, hogy rövid időre érkező vendégeinknek ne kelljen nagyobb mennyiséget vásárolnia feleslegesen.

Ingyenesen biztosított eszközök kérésre: vasaló és vasalódeszka, valamint olló és varrókészlet.

Programokról és környékbeli információkról

(Posta, fő látnivalók, kirándulóhelyek, strandok, stb) a tulajdonos örömmel ad tájékoztatást, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk!

Pár brossúrát a vendégházban is talál.

Orvosi rendelő

A legközelebbi orvosi rendelő a 3 km-re lévő Zalaszántón található, a címet és rendelési időt Vindornyalak honlapján találhatják (http://www.vindornyalak.hu).

Fontos telefonszámok

Tűz és komolyabb baleset, valamint rendőrségi ügy esetén, amit legelőször hívjon:

                Mentők                   104          Tűzoltóság (katasztrófavédelem)                             105

                Rendőrség               107          Segélyhívó központ (egységes európai szám)           112

A fenti számok bármelyikének hívása után kérjük értesítse a tulajdonost is a házirend legelején lévő telefonszámon. Ne felejtse, hogy felelőtlen hívás esetén Ön viseli annak következményeit.

Kártérítés

Az ingatlan területén okozott kárt a károkozó, vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni.

Az ingatlanban a vendégek és felelősségük nincs biztosítva semmilyen biztosítótársaság által!

Fenntartjuk a jogot a vendégkörünk megválogatására.

Ittas állapotú, agresszív hajlamú vendégeket nem fogadunk!

A tulajdonos jogában áll lemondani a szállást, ha a vendég nem tartja be a házirendet és ha megbontja a békét. Ebben az esetben a vendégnek nem áll módunkban visszafizetni az esetlegesen fennmaradó napokat.

Vendégpanasz

Bármilyen panaszt figyelembe veszünk, és lehetőség szerint megoldunk személyesen. Ilyenkor kérjük a nap 24 órájában keressék a fent említett kapcsolattartót/tulajdonost.

Felelősségvállalás

A vendég felelős a saját és házi kedvence viselkedéséért a házban és a kertben egyaránt, az esetleges balesetért maga viseli a következményeket.

A szállás igénybevételével magától értetődik, hogy a vendég elolvasta, megértette és elfogadta a házirendben foglaltakat. A feltételek/házirend nemelolvasása, nemismerete nem mentesít a következmények alól!

Amennyiben elégedettek …

… a szállás szolgáltatásaival, szívesen vesszük értékelésüket a foglalás közvetítőjének oldalán (Airbnb, Booking, Szállás.hu, stb, vagy a Google Mapon).

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánok!

Hampuk Beáta
 +36-30-2688-207